Translate

luni, 23 februarie 2015

Inteligenta inimii

Centrul sistemului nervos – creierul - a fost popular definit ca nucleu fundamental al activitatii intelectuale. Cu toate acestea, studiile recente sugereaza faptul ca prelucrarea informatiilor in organism are o distributie mai ampla.

Pana acum s-a crezut ca doar creierul, prin intermediul impulsurilor sale electromagnetice (gandurile noastre sunt entitati energetice), emite energie catre exterior. Si totusi, corpul nostru dispune de un emitator mult mai puternic. Printre cele mai importante descoperiri ale secolului XX se numara si faptul ca inima omeneasca are un rol mult mai important decat acela de a pompa sange. Autorul acestei descoperiri este Institutul de Cardiologie din California care a realizat un studiu aprofundat al inimii. Ultimele descoperiri stiintifice au evidentiat faptul ca inima este inzestrata cu inteligenta si ca influentele acesteia sunt foarte profunde pentru noi.

Astfel, inima noastra produce cel mai puternic camp energetic din corp. Exista tot mai multe dovezi care sugereaza ca acest camp “cardioelectromagnetic” afecteaza fiintele umane din imediata apropiere. Aceste semnale sunt mai puternice in amplitudine, atunci cand se stabileste un contact direct, dar sunt inca detectabile pana la cativa metri distanta de sursa. Prin aceste interactiuni, se realizeaza un transfer energetic intre fiintele umane, ce este transmis si receptionat in inima. Prin urmare, inima poate fi caracterizata ca motorul pentru distribuirea si controlul energiei corpului uman.
Campul electromagnetic al inimii

Aceste rezultate extraordinare ilustreaza faptul ca inima nu este responsabila doar pentru reglarea fluxului sangvin, asa cum ne-am obisnuit deja sa consideram, ci este si un sistem de inteligenta foarte puternic. Fiind cel mai bun generator electric din corp, inima interactioneaza cu universul si universul interactioneaza cu ea.
Interactiunea dintre doua persoane

Oare inteligenta nu ar putea fi distribuita prin organism in moduri noi la care nici nu ne asteptam? De fapt, aceste informatii transmise catre creier chiar ne influeneaza starile emotionale! Si ofera o noua perspectiva asupra legaturilor dintre "mental" si bolile "corporale".

La Conferinta internationala “Heart & Brain” de la Paris din 2012, oamenii de stiinta au recunoscut importanta legaturii dintre inima si creier. Jack de La Torre a declarat ca: "este semnificativa legatura dintre bolile cardiovasculare si un risc crescut de Alzheimer. Identificarea timpurie a factorilor de risc cardiovascular si a bolilor cardiovasculare, precum si tratamentul medical adecvat pentru acestea ar putea fi un pas monumental inainte in reducerea prevalentei la nivel mondial a dementei, care va creste de la 35 milioane la 60 milioane de persoane in 2030.”

Este timpul pentru o viziune integratoare a conexiunii inima-creier, deoarece date recente indica faptul ca unele probleme cardiovasculare pot contribui la tulburari cognitive.

Stiati ca:
Inima emite un camp electromagnetic ce poate fi masurat la cativa metri distanta de corpul uman?

Emotiile negative pot induce o stare de anarhie sistemului nervos, iar emotiile pozitive il ajuta?






Emotiile pozitive pot creste capacitatea creierului de a lua decizii bune?
Emotiile pozitive produc efecte fiziologice benefice in corpul uman?
Sistemul imunitar este stimulat, prin concentrarea pe emotii pozitive?








In dezvoltarea fetala, inima se formeaza si incepe sa bata inaintea dezvoltarii creierului?
Undele cerebrale ale mamei se pot sincroniza cu bataile inimii copilului ei, chiar daca sunt la un metru distanta?



Surse:
“The heart and the brain: an intimate and underestimated relation” http://www.ncbi.nlm.nih.gov/
“Potential clinical relevance of the ‘little brain’ on the mammalian heart” http://onlinelibrary.wiley.com
Institute of HearthMath http://www.heartmath.org/
The Enteric Nervous System Book By John Barton Furness

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu