Translate

vineri, 24 octombrie 2014

Respiratia celulara - Otto Warburg

Otto Warburg in 1931 a fost distins cu Premiul Nobel in medicina pentru aceasta descoperire importanta. Dr. Warburg a fost director al Institutului Kaiser Wilhelm (acum Max Planck Institute) pentru biologia celulelor de la Berlin. El a investigat metabolismul tumorilor si respirația celulelor, in special a celulelor canceroase. Dr. Warburg a demonstrat faptul ca celulele canceroase devin anaerobe (fara oxigen) in mediul acid.

Mai jos sunt cateva citate directe ale Dr. Warburg in timpul cursurilor medicale:
"Tesuturile canceroase sunt acide, in timp ce tesuturile sanatoase sunt alcaline. Apa (H2O) se scindeaza in ion hidroniu (H +) si ion hidroxil (OH-); daca exista un exces de hidroniu (H +), mediul este acid, in cazul in care exista un exces de ioni hidroxil (OH-), atunci este un mediu alcalin."

“Toate celulele sanatoase au obligatoriu nevoie de oxigen, in schimb celulele canceroase pot trai fara oxigen - o regula fara exceptie. Daca o celula este privata de oxigenul necesar respiratiei in proportie de 35% timp de 48 ore, aceasta poate deveni canceroasa.”

Dr. Warburg a demonstrat clar faptul ca principala cauza a cancerului este deficitul de oxigen, ceea ce creeaza o stare de acid in corpul uman. Dr. Warburg a descoperit, de asemenea, ca celulele canceroase sunt anaerobe (nu folosesc oxigen) si nu pot supravietui in prezenta unor niveluri ridicate de oxigen, asa cum se gaseste in starea alcalina (starea naturala a corpului).

In lucrarea sa The Metabolism of Tumours, Dr. Warburg a aratat ca toate formele de cancer sunt caracterizate prin doua conditii de baza: acidoza si hipoxia (lipsa de oxigen).

Celulele canceroase apar si incep sa se dezvolte atunci cand aciditatea este mare, la un nivel al pH de 5,8. Daca se mareste pH-ul, aceasta inseamna o concentratie mai mare a oxigenului, ceea ce conduce la moartea celulelor canceroase. Concluzia cercetarilor Dr. Warburg este ca avem nevoie de o dieta alcalina, cu aport de oxigen in corpul nostru. Apa alcalina ionizata are un pH ridicat si este foarte bogata in molecule de oxigen.

Descoperirile doctorului Warburg au fost verificate de nenumarate ori, atat prin transformarea unor celule normale in celule canceroase, cat si prin demonstrarea faptului ca aceasta maladie nu se dezvolta in zone foarte bine oxigenate. Mai multi medici si oameni de stiinta au observat ca odata ce au fost aduse pagube prea mari celulei, nici o cantitate de oxigen nu o va readuce la o functionare normala (aeroba): aceasta ramane pentru totdeauna o celula canceroasa.


De aceea, prevenirea este cea mai buna solutie pentru cancer. Oamenii de stiinta considera ca exista posibilitatea ca o celula precanceroasa sa nu devina permanent canceroasa daca lipsa de oxigen este stopata cat mai devreme.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu